Assortiment  >  Metal Stud plafondprofielen  >  Metal Stud Plafondprofielen

Metal Stud Plafondprofielen


Het C60/27-plafondsysteem is een metal-stud systeem dat zich kenmerkt door een snelle en eenvoudige montage. De kwalitatief hoogwaardige onderdelen laten een grote overspanning toe.
Het C60/27 systeem kan als basis dienen voor zowel plafonds met geaccentueerde voegen als vlakke en naadloze gipsplafonds.

Metal-stud vergeleken met hout:
Een metal-stud constructie heeft zowel op het gebied van de montage als in het eindresultaat, een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een houten skelet:

• Een metalen profiel is altijd recht en werkt niet.
• Een metalen frame is sneller gemonteerd.
• De C-profielen zijn snel op maat te maken en worden daarna eenvoudig in de U-profielen geklemd.
• Omdat u de C-profielen in de U-profielen klemt, werkt u altijd in een recht vlak.
• Het metalen frame is vele malen lichter dan vergelijkbare houten constructies.

Montage:
Als eerste bevestigt u de U 27 profielen aan de wand. Voor extra geluidsisolatie worden U-profielen gebruikt die voorzien zijn van foamband.
Vervolgens worden de C60/27 profielen als hoofdregelwerk op het U27 profiel geplaatst. De C60/27 profielen hebben een onderlinge afstand van ca.1250 mm.
Het hoofdregelwerk wordt verspringend om de ca. 850 mm met hulpstukken aan de bovenliggende constructie bevestigd.
Onder het hoofdregelwerk worden haaks, met een onderlinge afstand van maximaal 500mm h.o.h., de volgende C 60/27 profielen aangebracht.
Deze plaatdragende C60/27 profielen worden in het U27 profiel geschoven.

De C60/27 profielen kunnen eenvoudig verlengd worden met behulp van een verbindingsstuk. De verbindingsstukken moeten altijd verspringend gemonteerd worden.
Waar de C60/27 profielen elkaar kruisen wordt één kruisverbinder of twee ankerhoeken geplaatst. De platen worden haaks op de plaatdragende C60/27 profielen geplaatst.

De afwerking van de gipsplaten gebeurt volgens de voorschriften van de betreffende plaatfabrikant.