Over ons

Thiessens, al ruim 125 jaar een begrip

Thiessens b.v. behoort tot een van de oudste bedrijven van Maastricht.

Onze geschiedenis

In 1890 schreef Thijs Thiessens zich in bij de Kamer van Koophandel als dakdekker. Op 16-jarige leeftijd nam zijn zoon Jos ook bekend als Sjoke de zaak van vader over.

Hij zette het als dakdekkers- annex loodgietersbedrijf voort samen met zijn vrouw Isabella en zijn inmiddels 16-jarige zoon Willy.
Na de 2e wereldoorlog richtte hij een kalkmortelcentrale op voor de productie van stukadoorsmortel in de Jojohaven te Maastricht.
De moestuin aan de Demertstraat werd omgetoverd tot magazijn-opslagruimte, waar vele klussers en professionals hun weg hadden gevonden.

Nadat Willy met zijn vrouw Marie- Thérèse de zaak uitbreidde met de toen nieuwste materialen zoals Knauf, sierpleisters en gereedschappen, werd er nadrukkelijk gehandeld in stukadoors- en bouwmaterialen.

In 2001 heeft dochter Olga met haar man Rogier het roer overgenomen en zijn er vele artikelen bijgekomen. Door de groei van het bedrijf en de beperkingen aan de Demertstraat was Thiessens gedwongen te verhuizen naar een nieuwe locatie in Randwijck.

Na de verhuizing medio augustus 2006 heeft het bedrijf zich weten te profileren als een groothandel op het gebied van bouwmaterialen in de ruimste zin van het woord. Daarnaast heeft menig schildersbedrijf kennis kunnen maken met het uitgebreide programma bouwverven en lakken van vooraanstaande A-merken. Hiermee timmert het bedrijf dan ook sterk aan de weg. Naast de vakman is de particulier al jaar en dag welkom en kan men vertrouwen op een eerlijk en gedegen advies van ons verkoopteam.